La Cosa Nostra

I Palermo är det folkfest då maffiabossen Salvatore Lo Piccolo grips efter att ha gäckat polisen i 20 år. Folket är trötta på år av utpressningar och hot.
I Sverige används exakt samma metoder fast i vårt land är det helt lagligt.
Det började med Salladsbaren i Göteborg, fortsatte med en sminkbutik med två anställda och igår blev lite större Videomix besegrade. Metoderna Facket använder sig av är skrämmande och allt legitimeras med hjälp av ordet solidaritet.
Salladsbaren hade egna försäkringar för sina anställda som var bättre än de facket erbjöd. Videomix hade ett bonus system som var bättre än de rekommenderade OB tillägg som nu ska tillämpas. Frågan som då måste ställas är vem finns facket till för A: Den enskilda individen? B: Sig själva?
3% av viseomix anställda var innan anslutna till handels, vad som händer med övriga 97% vet jag inte, med de är väl tvingade till att skriva på medlemskap i en maffiaorganisation.
Kent Olsson som äger Videomix skriver i ett uttalande att han inte ser det som en överenskommelse utan att han kände sig tvingad. Han skriver även att Videomix kommer att behöva göra drastiska förändringar i bemanningen.

Vad har Handels alias La Cosa Nostra nu uppnått med detta? Förmodligen en handfull arbetslösa samt sämre villkor för dem som har kvar sina jobb. Hoppas att ni är nöjda! Man blir fan mörkrädd!

Dagens tips är en serie på 4 böcker som heter Kejsaren skrivna av Conn Iggulden. Sjukt bra!

//Brutus

Inga kommentarer: