Grav eller pånyttfödelse?

Då är första delarna i stommen på Swedbank Arena uppe. Kl 10:15 idag inleddes lyftet och det var en del åskådare på plats.
Innan själva lyftet var det en kort presskonferens där bland annat Bengt Madsen deltog. Han sa att detta var en milstolpe (ni vet, en sådan IMG avtalet var) för MFF och att det nu känns som att drömmen går i uppfyllelse. Han sa även att tidsplanen och den ekonomiska planen håller, allt ser bra ut. Men ser det så bra ut?
Jag tycker att det ska bli fantastiskt roligt med den nya stadion och jag längtar verkligen. Men den är klar om 17 månader och det finns akuta problem att ta tag i nu. Om inget görs så kommer Swedbank Stadion bli ett monument över en död produkt precis som pyramiderna är ett monument över en död farao.
Det lag som springer in på nya stadion skall inte vara ett mittengäng som siktar på en Royal League biljett, det skall vara ett självklart topplag med Europa i sin kikare.
Stadion ska vara fylld till bristningsgränsen match efter match, men jag undrar om detta kommer att hända med ännu en katastrofsäsong i bagaget. MFF har redan tappat 33% av sina åskådare sedan 2005. Lös problemen i klubben nu och se till att bygga upp något bra igen, om 17 månader ska det vara klart!

//Brutus

Inga kommentarer: