MIF – RBK en sorglig historia.

Matchen igår visade ganska klart Malmös brister. Jag skrev om dem igår men upprepar, dåligt spel i egen zon samt ett totalt fantasilöst PP. Lägg till ett spel helt utan linjer där spelarna inte har en aning om hur se ska agera i olika situationer. Vid uppspelen kommer förstapassen så sent att spelare blir stillastående när deras åkningar redan är avslutade och initiativet redan gått förlorat. Illa att vi har ett så dåligt grundspel ett par matcher innan kvalserien.

Om våra bäst betalda spelare fokuserar mest på spelförstörande moment och ”fult” spel kan vi lika gärna byta ut dem mot Sjögren och Toni Mäkiaho. För så mycket energi tex Nieminen la på allt annat än att producera igår var skrämmande att se. Ja, det är en viktigt att ha spelare som kan gå in och få motståndarna ur balans det har alla lag. Men oftast brukar detta vara spelare i en fjärdelina inte de förväntade poängmaskinerna.

Jag sticker ut hakan och säger att domaren skötte sig bra igår. För utvisningsorgien i slutet av matchen var inget annat är idiotiska spelarbeslut. Att rutinerade spelare som Cassel och Öberg tar dessa utvisningar är skrämmande. Björk är ung men anser honom som rutinerad också och hans tilltag framför mål kanske inte är hans mest lysande stunder i livet. Vi hade 4-3 med deras bästa spelare på botbänken och chans att punktera matchen innan dessa killar agerade som hämtade direkt från begåvningsreserven och ensamma står att skylla för förlusten. Hoppas de får sig en rejäl uppsträckning.

Bäst igår var knattelagen i periodpauserna, man kan inget annat än bli glad när man ser dem.

Rögleklacken är en samling bönder och det visade sig tydligt när killen längst fram tog av sig sin tröja och det visade sig att han var en gris!

//Brutus

Inga kommentarer: