Därför nobbade Santin MFF!

Precis som Brutus började jag redan i förra veckan att räkna hem Cesar Santin. När Buffalo för en gång skull trotsade mediapolicyn om att aldrig kommentera transferrykten kunde det ju inte vara annat än i princip klart. Eller vänta nu, tjockhuets beteende känns igen. Han har förmodligen en annan policy än övriga i föreningen. Så måste det vara! Nåväl! Alla vet vi att affären gick i stöpet. Anledningen sägs officiellt vara att Santin tror att han kan komma snabbare ut i Europa om han stannar i KFF än går till Malmö. “Svärmorsdrömmar” har dock fått reda på den sanningsenliga anledning från en källa i Kalmars allra heligaste. När MFF började förhöra sig var Cesar väldigt öppen för en flytt. Han såg Malmö som ett steg framåt i kariären och naturligtvis även en möjlighet till ett fetare lönekuvert. Det var ungefär vid den här tiden som allas vår Bengan valde att gå ut i media och sola sig lite i Santins glans. Santin hade börjat förhöra sig om hur det är att spela i Malmö och fick från mer än ett håll höra att klimatet i MFFs trupp inte på långa vägar är lika gemytligt som i Kalmars. Detta började göra Santin osäker. Santin är nämligen en ovanlig brasse. Han har varit i Kalmar i många år och försvenskats genom åren. Lärt känna Kalmariter och lärt sig älska klubben och lagandan. Malmös trupp sägs vara gnälligare, mer egoistisk. Informella ledare som försöker styra och ställa i truppen och inte alls samma sammanhållning som Santin vant sig vid.

Denna storyn skaparen del frågor tycker jag.

Tar Rolle och Green tag i detta? Behövs det ta tag i detta? Är inte lagandan överskattad år 2008? Det är trots allt heltidsproffs som ser till sitt eget bästa...
Bör Cesar Santin verkligen gå vidare i Europa? I proffsklubbarna nere på kontinenten är djungelns lag som gäller. Pallar man inte det har man inte där att göra. Se och lär av fallet med Göteborgs battyboy Tobias Hysén. Hans göteborgshumor och pojkaktiga charm var inte lika uppskattad i Sunderland som den var/är i Sverige.

// Julius

Inga kommentarer: