Ska vi äntligen få lite svar?

På måndag håller Malmö FF medlemsmöte. Jag har besökt dessa möten sen de infördes i början på 2000-talet därför är det med tveksam entusiasm jag ser fram emot mötet på måndag. För många gånger har Bengt Madsen tillåtits köra över medlemmar på sitt buffliga sätt.

Här är de frågor jag skickat in (man måste skicka in frågorna i förväg):


1. Tyvärr har säsongen blivit ännu värre än vad som kunde ha befarats efter förra och de små förändringar som gjordes inför säsongen 2007 har inte förbättrat någonting. Vad och hur tänkte ni i ledningen efter den dåliga säsongen 2006?

2. Ni har pratat om att vi inte har flyt, nu vänder det…Hur har ni kunnat tro detta? Laget har gjort enstaka bra matcher och en del bra 10-minuters perioder under några matcher men i det stora hela har det saknats vilja, kraft och djävlar anamma. Är det bara Åkebys tillkortakommande som coach och mentor som har legat till grund för denna kraft och viljebrist eller är det mer som behöver ändras?

3. Vad lärde ni er av Åkeby-eran? Vad har ni gjort annorlunda när ni nu värvade Rolle med tanke på att den research ni gjorde innan Sören värvades saknade motstycke i svensk fotboll? Kan ni på något sätt lugna alla oss som starkt tvivlar på er förmåga att hitta rätt?

4. Ni har ju hela tiden (i alla fall utåt) trott på Åkeby. Om ni nu ända fram till höstspurten trodde att vi hade rätt tränare, varför värvades inte någon/några toppspelare som kunde tillföra laget speed, kraft, självförtroende och vinnarmentalitet under transferfönstret i sommar?

5. På vilka grunder värvades Babis Stefanidis? Vad gör honom till en mycket bättre spelare än tex den i MFF fostrade Marcus Pode?

6. Anser ni att dagens trupp är välbalanserad både spelmässigt och personkemiskt? Om inte, varför är den inte det?

7. Skulle ni vilja specificera de olika spetskompetenserna som medlemmarna i fotbollsutskottet innehar? Är det rimligt att en person (Läs Krister Kristensson) som inte ens har tid att se en enda av MFFs träningar är medlem i detta utskott? Har verkligen Bengt Madsen de rätta sportsliga kunskaperna för att vara med i detta utskott?

8. I media uttalar sig Patrik Andersson om att han inte kunde komma överens med er för att ni erbjöd för kort kontrakt. Hur rimmar det med långsiktigheten?

9. Tom Prahl var en klassisk 4-4-2-tränare, Åkeby 4-3-3 Rolle tenderar mer åt 4-4-2. Varför detta hattande? Funderar ni på detta när ni rekryterar eller det är bara ett "hett namn" som avgör hurvida ni är intresserade eller ej? Är det en ren tillfällighet att stora internationella klubbar år efter år spelar efter samma modell medan klubbar där tombolan får avgöra hamnar på nedre halvan av tabellen?

10. Tycker ni att det är rimligt att Malmö FF värvar spelare från andra sidan jorden (läs Ofere & Gabriel) för att sen ha dessa på bänken eller i vissa fall på läktaren? Borde det inte finnas yngre svenska spelare som kan fungera som utfyllnad.

11. De senaste åren har Madsen ofta kommunicerat sin avsky mot massmedia. I krönikor och bloggar har flera av landets journalister uttryckt att det är i Malmö de blir sämst behandlade. Varför är det så här? Är inte ett gott förhållande till media viktigt?

12. När Patrik Jandelin värvades till föreningen var det för att förbättra medlemskontakten. Denna punkt får fortfarande hård kritik. Vad har Jandelin genomfört? Vilken erfarenhet och vilka spetskompetenser har/hade Jandelin avseende kommunikation?

- - -

Jag hoppas att jag får anledning återkomma i ämnet med raka och tydliga svar på varje enskild fråga.


// Julius

Inga kommentarer: