Insider igår

Igår hängdes alltså ett antal män ut som medlemmar i Firman Boys av TV3s insider. Jag tror att samtliga var dömda för någon form av brott, men det var inte det som de hängdes ut för. Man kan tycka vad man vill om huliganism och man kan även tycka att Firman Boys flera gånger gått lite väl långt utanför de kodexen som trots allt finns bland firmorna. Men är det rätt att dessa män hängs ut inför hela Sverige? Vi skyddar alla andra brottslingar, men huliganerna, som i de allra flesta fall bara slåss med likasinnade går det bra att hänga ut. För mig är det totalt obegripligt. Jag förstår att folk känner avsky mot firmorna, framför allt när uppgörelserna inte sköts “snyggt” utan sker mitt bland barnfamiljer utanför Råsunda. Men står “straffet” Insider delade ut i paritet med gärningen?

När man visade en trailer inför nästa veckas program som skulle handla om vuxna män som lägger ut naken/sexbilder på tjejer (i vissa minderåriga) på nätet så valde man att maskera deras ansikte. Tror ni dessa herrar fått besök på sin arbetsplats? Här hade det dessutom funnits en direkt koppling till bli uthängd. Smaka på din egen medicin, liksom. Men icke! Är detta vettigt?

Robert Aschberg undrar varför personer som begår brott utanför arenan inte stängs av från matcherna. Ett enkelt svar är nog att alla klubbars publiksnitt skulle rasa drastiskt. Tänk hur många det är som kört för fort, blivit tagen av polisen när de pissat i en gränd en sen lördag, slagit sin fru, förskingrat pengar osv... Eller vänta – menar Robert att hustrumisshandlare ska vara välkomna? Låter i och för sig logiskt med tanke på hur den mannen verkar tänka.

// Julius

Inga kommentarer: