Kvalet

Jag har länge ansett att Redhawks har en inkompetent ledning med all rätt. Klubben har fortfarande fel folk i sin organisation. Men frågan är ändå om inte Brynäs tar priset, sparka Boork och skylla den dåliga säsongen på honom, Ge Östblom chansen för att sedan dra denne i skiten på ett sällan skådat sätt. Spelarna i Brynäs ville ha bort Boork, styrelsen gick ut och sa att det hade varit korkat om man inte lyssnade på spelarna, samma styrelse som sen tar tillbaka den stora syndaren. Östblom säger inte ett ont ord om klubben, säger att det är styrelsens beslut och att han ska göra sitt bästa som lagledare, stort tycker jag. Undrar vad han egentligen hade velat kräka ur sig till media.
Samtidigt tycker jag att det är skönt att det är turbulent hos en kommande kvalmotståndare.

Mora har gjort en rejäl uppryckning i slutet av säsongen, spelarna har på ett imponerande sätt gnetat till sig poäng efter poäng för att i sista omgången bli klara för kvalserien. Detta är enligt mig det bästa som kunnat hända, orkar man som spelare eller som lag resa sig igen för att återigen spela matcher på liv och död? Klarar man att ladda om inför en stenhård kvalserie?

Vad som hänt ovanstående lag är perfekt för Redhawks, men att tro att Mora och Brynäs lägger sig ner och dör kan man inte förvänta sig. Men jag hoppas.

Sitter och kollar på kvalserielottningen och vad kan man säga, det finns ingen lätt match. Önskar att man hade kunnat säga att matcherna mot Rögle vore enkla men statistiken visar på något helt annat. Detta kommer att bli en extremt tuff serie där varje mål och poäng är avgörande. Bara att hoppas att mycket av det som inte fungerat på hela säsongen plötsligt stämmer, att Eloranta, Nieminen och Hurme gör skäl för sina löner och visar den erfarenhet och kyla laget behöver. Eriksson, Paulsson, Söderberg och Wahlberg i all ära med det är de tre finnarna med hjälp av en pånyttfödd Pirjetä som kommer att vara avgörande.

//Brutus.

Inga kommentarer: